Salt Lake FRPG
 

Share | 
 

 Boszorkány

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 


Henry Curnow

ϟ Főkarakter :
H.C.
ϟ Kor :
36
ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Katona mint mindig
ϟ Hozzászólások száma :
191
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 04.
ϟ :

Elfajzott

TémanyitásTárgy: Boszorkány   2015-04-05, 20:22

BOSZORKÁNYOK
Mágiát használó személy. Az igazán erős boszorkányok többsége évszázadokkal ezelőtt kihalt, a manapság mágiát praktizáló emberek többsége mindössze „túl sok szabadidővel” rendelkezik és túl sok filmet látott, vagy egyszerűen szemfényvesztő. Apró rontások, kártyavetések, pénzvarázslatok, mintha minden csak az élet megkönnyítéséről szólna. Az igaziak, akikben aztán bivalyerő van és igazi potenciál, zömében a Purgatóriumban senyvednek. Persze ma már a megmaradt öregek körében sem divat a csúcsos kalap és a telihold alatt fortyogó üst, ó nem, sokkal civilizáltabbak és ravaszabbak, a legtöbben integrálódtak és látszólag teljesen átlagos életet élnek… látszólag. Ami a hovatartozást illeti, minél több mágiát használ valaki, annál valószínűbb, hogy a Purgatóriumban végzi.
A boszorkányoknak három fajtájuk van, akik már az erővel születtek, általában ők a legerősebbek, a mágia összefonódik a vérvonallal, persze itt sem mindegy, hogy valaki tehetséges, vagy sem. A következő csoport, akik egy született és erős boszorkánytól kapták meg a hatalmat, az már emberfüggő, hogy ez átok, vagy áldás; és vannak akik saját erőből kezdtek mágiát használni, bár azt kell mondanom az utóbbi nem kifejezetten éri meg, hamar darabokra szedi az ember lelkét, nem hiába nem szabad a tűzzel játszani.
A varázslatok elvégzéséhez, irányításához általában szükség van különböző tárgyakra, mint például átokzsákok, elátkozott tárgyak, Tarot kártyák, vagy érmék, melyek előállításához olykor komoly fekete mágiára van szükség, tehát nem úgy megy, hogy csak csettint egyet az illető és máris piros hó esik. Az egyéb kellékeket pedig még nem is említettem, grimoire könyvek, gyertyák, növények, gyökerek, állati belsőségek, vagy azok ilyen-olyan testnedvei.
Minden boszorkányban és boszorkánymesterben megvan a hajlam, egy úgynevezett esszenciális képesség birtoklására. Hajlam, vagyis nem egy egységesíthető dolog, van, aki az egész életét leéli a megjelenése nélkül, van, aki komoly gyakorlás útján hozza ki magából, előfordulhatnak kisujjból kirázók is, meg még sorolhatnám, tehát egy embere válogatja dologról van szó. Boszorkány/boszorkánymester alkotásánál ilyen képességet egyénileg nem lehet választani, ez csak egy esetleges bónusz, amit elfogadáskor az admin ítélhet oda, ha úgy dönt. Az esszenciális képességekről ITT olvashatsz.
Egy boszorkányt két ismert módon lehet lefegyverezni; a vas blokkolja a mágia egy részét, tehát akit vasláncra vernek, sem az esszenciális képességét nem használhatja, sem mást. A másik lehetőség, az úgy nevezett boszorkányölő bűbáj; a hozzávalókat egy üvegcsébe kell tölteni, a tetejét egy ronggyal bedugni, ám csak a varázsige aktivizálja: Ego voco impetu delere „célpont neve” vos caelum et infernum. Ez után még egy isteni hatalommal rendelkező egyén sem lesz képes mágiát használni, a varázsigére reagálva a rongy begyullad, az üvegcsét egyszerűen rá kell dobni a célpontra és vége, még ha ezelőtt sebezhetetlen volt is. A bűbáj használat közben GIF.

_________________Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Boszorkány
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Salt Lake FRPG :: Alapok :: Tudnivalók :: Csoportok-