Salt Lake FRPG
 

Share | 
 

 Garázdaság; Dylan - Tony

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 


Antonio Inverno

ϟ Hozzászólások száma :
30
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 07.
Ember a Purgatóriumból

TémanyitásTárgy: Re: Garázdaság; Dylan - Tony   2015-09-07, 12:50

Csak felhúzom a szemöldököm a válaszára. De egyébként igaz, a
hatóságok emberi régen sem arról voltak híresek, hogy leálltak bratyizni az őrizetesekkel. Ez természetesen most sincsen így.
Ahogy magamban már többször is megállapítottam, csak azért mert az én életem kifordult a sarkaiból, a világ alapvetően nem változott meg.
- Akkor magának sem sokkal könnyebb az élet - bólint komolyan mikor mégis kap valamiféle választ.
Enyhén előrebiccentem a fejem, úgy hallgatom őt.
Ez a fickó idealista, ez nem kétséges.
- Szép álmok. Természetesen azt kívánom, legyen igaza, csak épp az eddigi tapasztalataim nem azt a hitet erősítik bennem, hogy végül mindenkit utolér a sorsa.
Közben újra arra a rögzítő szerkezetre téved a pillantásom.
- Értem. És ezt nem akarták volna előre elmondani? Mármint hogy film készül. Nem vagyok ugyan ügyvéd, de hát na.
Döntően csak blöffölök, bár mondtak itt olyasmit is, hogy vannak jogaim, ami üdítő változatosság a pár szár évvel ez előtti gyakorlathoz képest.
- Nem? Nekem sem?
Némileg csalódott vagyok, végtére is én szerepelek azokon a felvételeken. De aztán a felügyelő kérésére visszaülök, és rá függesztem a tekintetemet.
- Hát akkor essünk túl rajta, kérdezzen!
Türelmesen nézem, várom, mire kíváncsi még.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Dylan Reed

ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Nyomozó
ϟ Hozzászólások száma :
202
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 14.
ϟ :

Ember

TémanyitásTárgy: Re: Garázdaság; Dylan - Tony   2015-07-29, 12:37

Hallgatom a történetét, szinte szó nélkül. Tudom jól, hogy el kellene hallgattatnom, nemhogy semmi közöm ahhoz, hogy hogy bántak vele gyerekként, de még csak nem is a feladatom, hogy meghallgassam. Mégis hagyom, hogy végigmondja és valahol meg is értem. De semmi több. Nem adok tanácsot és főleg nem ismerem el, hogy jól tette, amiért beverte a fickó képét.
- Messzire. Túl sok helyen laktam már – tudom le ennyivel. Nem arról van szó, hogy titkolózni akarok, annak ellenére se, hogy nem tartozik rá, hol születettem. Egyszerűen csak nem vagyok az a fajta, aki csak úgy leáll beszélgetni. Akkor sem teszem, ha azt a valakit már ismerem évek óta.
- Túl sok embert ismerek, akit megvéd a pénze és a hatalma – ismerem el kis gondolkodás után, de szinte már azonnal szólalok is meg újra.
- De egyik sem fogja megúszni örökké, teljesen mindegy, milyen gazdagok vagy befolyásosak – kimondom, amit kell, de nem tudom, hogy igazán hiszek-e ebben. Szeretnék hinni, ez nem kérdés, de hogy tényleg így van-e... hogy egyáltalán ezek az emberek egyszer tényleg hűvösre kerülnek-e, fogalmam sincs. Ha rajtam múlik, akkor biztos. A gond, hogy nem az én szavam a döntő, legalábbis nem minden esetben.
Viszont ezeket a gondolatokat inkább kiverem a fejemből. Nem most kell ezt megvitatnom magammal. Inkább figyelem azokat a kíváncsi lépteket, amiket megtesz. Vissza kellene ültetnem és azzal foglalkozni, amiért itt vagyok, de még mindig nem teszem. Kap egy percet, hogy vizsgálgassa a kamerát.
- Igen, ezt is rögzíti. Amíg villog az a kis piros lámpa ott, addig felvesz mindent. Hangot és képet – magyarázom és csak ekkor jövök rá, hogy nem, tényleg nem nézem őrültnek. Lehet, hogy fura fickó. Sőt, nagyon, nagyon fura, de nem őrült. Találkoztam már jó párral, hogy ezt meg tudjam állapítani.
- Nem mutathatom meg – mondom ki nemes egyszerűséggel és ez az igazság. - A feltételek csak a rendőrségre tartoznak – teszem hozzá, majd sóhajtok egyet, már elég fáradtan. Kicsit úgy érzem magam, mintha már vagy két napja talpon lennék. Pedig mostanában egész rendesen alszok. Bár ugye, kinek mi a rendes.
- Üljön vissza, még pár kérdés, a nap további részét bent tölti, amíg végzünk a formalitásokkal, aztán mehet, amerre akar. Csak ne találkozzunk itt újra, mert akkor ezt már nem tehetem meg – jelentem ki végül és hiába próbálok fenyegető lenni, inkább csak morgósan jön a hangom.
Most már semmit nem akarok, csak letudni ezt a pár kérdést, amit fel is teszek neki, aztán mehet. Legalábbis ki a folyosóra. Ott majd jó kis idő lesz, amit el fog ücsörögni, de lényegében már szabad emberként.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Antonio Inverno

ϟ Hozzászólások száma :
30
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 07.
Ember a Purgatóriumból

TémanyitásTárgy: Re: Garázdaság; Dylan - Tony   2015-07-23, 11:48

A zsarut nézem. Zsaru, ez is milyen szó már? Szleng, így nevezik, nem is olyan régen tanultam. Mondjuk új szavakat tanulni nem olyan döbbenetes, olyasmi csak, mintha újra tanulnám az angol nyelvet, amit már annak idején is beszéltem. Nincs ezzel semmi baj a világon.
A fickó rendőrbíró, és kész. Vagy valami olyasmi. Ezzel a fogalommal tudok mit kezdeni.
Ahogy a kérdéseivel is, mert azok hasonlóak a régiek kérdéseihez.
- Hát, az apám, az valószínűleg elég nagy szemétláda lehetett, hogy elcsábította, majd magára hagyta az anyámat. De ez megesik. Az anyám meg csak azt tette, amit tudott. Legalább nem valamelyik városi lelencben kötöttem ki. ugyanakkor mit lehet várni a pénzen vett nevelőszülőktől? Na jó, biztos vannak rendesek is köztük. De azt nem mondom, hogy én nem tehetek semmiről. Nekem sem tetszett birkát őrizni, elszökdöstem, aztán a többit képzelheti - mondom és hátradőlök a széken.
Komolyan bólintok arra, hogy érti. Ki is nézem belőle. Szerintem ő sem lenne odáig érte, ha leszólnák pusztán a származása miatt, mert Salt Lake-i. Mondjuk.
- Maga hová valósi, nyomozó? - kérdezem egyszerűen, bár fogalmam sincs, fog-e válaszolni.
Aztán csak bólintok.
- Persze, hogy vannak, de nem mindenkit lehet megbüntetni. A világ szerintem nem változott akkorát. illetve de, csak nem úgy. Az emberek nem változtak. most is vannak érinthetetlenek. Tudja biztos maga is. Valaki a városi tanácsban, mondjuk, aki sose fizeti be a bírságot a gyorshajtásért. vagy valamelyik nagymenő gyáros, akihez akkor sem lehet hozzányúlni, ha tudja, hogy gyereklányokat becstelenít meg. ismer ilyeneket nem? Akiket véd a pénz és a hatalom. Meg persze vannak, akik egyszerűen csak túl halottak ahhoz, hogy bárki is felelősségre tudja őket vonni.
Nyugodtan nézem, hagyom hogy végiggondolja a szavaimat. Talán akkor látni fogja, nem vagyok őrült.
Annak ellenére sem, hogy elképzelésem sincs arról, mire való egy kamera.
Így hát felállok és a kis eszköz felé lépek kettőt, úgy nézem csodálkozva.
- Toszkánából - vágom rá a kérdésére gondolkodás nélkül, és még mindig azt az izét, kamerát nézem. - Szóval ez most rögzíti, hogy nézem, és hogy magával beszélgetek? És meg is tudja mutatni. úgy értem, maga meg tudja nekem mutatni? Megnézhetem?
Ez nagyon érdekesen hangzik, olyasminek mint az a bizonyos tévé a kocsma pultja felett.
Dylan nyomozóra nézek, várakozóan.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Dylan Reed

ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Nyomozó
ϟ Hozzászólások száma :
202
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 14.
ϟ :

Ember

TémanyitásTárgy: Re: Garázdaság; Dylan - Tony   2015-07-03, 16:19


Ha egy kicsit más ember lennék, talán még jól is szórakoznék. De az vagyok, aki és ez puszta kötelesség, semmi több. Nem azért vagyok itt, hogy teljen a munkaidő, hanem mert valakinek dolgoznia is kell és elintézni a legutálatosabb feladatokat is.
- Általában ezt a mondatot valami olyasmi követi, hogy "Gyerekkor... rohadék szülők... elnyomás... én nem tehetek róla... blablabla" - máskor nem engedném meg magamnak ezt a stílust, de most túl egyszerűen csúszik ki a számon és már amúgy is mindegy. Ráadásul nem hazudok, tényleg így működik. Aki a szüleit említi vagy a gyerekkorát, mindig ez a vége, mi pedig elküldjük szépen agyturkászhoz és az kezd vele, amit akar.
- Értem - bólintok végül aprót és azért pár szót lejegyzek magamnak. Semmi komolyat, inkább a látszat miatt csinálom, minthogy tényleg az információ fontossága miatt csinálnám.
- Mindig vannak bűnösök, akiknek kijár a börtön - jegyzem meg, de most már látni, hogy kezdem furcsállni a helyzetet. Tudom, hogy elő kellene állnom a kérdéseimmel. Hamarabb végeznénk és én mehetnek a dolgomra. Az igazán fontos dolgokra. De túlzottan érdekel, hogy mit akar mondani, így hagyom beszélni... vagyis hagynám, ha nem hallanám azt a kérdést.
- Honnan jött maga? - kérdezek vissza már majdnem viccelődve, de csak megrázom a fejem. - Kamera. Minden egyes mozdulatot és szót rögzít - válaszolok végül és hallgatom, mivel áll elő. Nem hiszem, hogy meg tud lepni, túl sok mindent láttam már.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Antonio Inverno

ϟ Hozzászólások száma :
30
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 07.
Ember a Purgatóriumból

TémanyitásTárgy: Re: Garázdaság; Dylan - Tony   2015-07-02, 13:19

A rendőrnek velem szemben nagyon úgy néz ki , hogy elege van belőlem, de talán még inkább utálja a papírmunkát. Legalábbis az unott arcából erre következtetek, meg ahogy azokat az íveket csak ide-oda tologatja.
Sajnálatos, komolyan, de a rend őreinek munkája nem csupa eposz, meg hősi ének. Sosem volt az.
- Akkor ebben egyetértünk. Arról sajnos én nem tehetek, hogy a fickó rosszul mérte föl az esélyeit. Gyengébbnek gondolt magánál, ügyetlenebbnek, ostobábbnak, lassabbnak és gyávábbnak. Nem jött be a számítása.
Nem fogok bocsánatot kérni, mert behúztam egyet annak, aki rám támadt.
Miért is tenném? Még csak nem is mágiával vágtam vissza, többek között azért, mert a mágikus képességeim elvesztek.
- Orvost? Minek? Nem csak én születtem fattyúnak, aki aztán utcakölykökhöz csapódott. Bár bizonyára vannak szebb gyerekkorok is mint az enyém. Mindössze arra gondoltam, hogy Fiesoléban születtem, erre az a mocsok mindenféle digónak elhordott. Érti, ugye?
Hogy jön hozzá bárki, hogy ilyeneket mondjon? Toszkán vagyok, és erre büszke is vagyok, ha meg valaki a származásom miatt káromol, annak akkor is beverem a képét, ha nem ő üt először.
Ez ennyire egyszerű.
A nyomozó szemébe nézek, majd aprót bólintok. Valahol jogos. Kevesebbre becsülném, ha nem ezt mondta volna.
- Ha szigorúan nézzük, több embernek is esett bántódása, köztük nekem is, de tenni ön már semmit sem tud értük.
Halkan beszélek, nyugodtan, összeszedetten. A tekintetem követi az övét, de gőzöm nincs mire utalhat, de látom a sarokban azt a kis valamit.
- Mi az ott? És mire való? - kérdezem nem kicsit kíváncsian, miközben előrehajolok - Ha válaszol nekem, Reed nyomozó, mondok valamit, amitől kiesik a nadrágjából.
Elmosolyodom, hátradőlök, de közben azt az izét nézem a felső sarokban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Dylan Reed

ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Nyomozó
ϟ Hozzászólások száma :
202
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 14.
ϟ :

Ember

TémanyitásTárgy: Re: Garázdaság; Dylan - Tony   2015-06-27, 15:09


Hol őt nézem kissé unottan, hol a papírokat magam előtt. Mondanám szívesen, hogy tetszik, amit mond. Hónapokig nem volt balhéja. Oké, végül is van, ahol ez is pozitívum. De én jobban örülnék, ha most sem lenne itt. Igaz, akkor kaptam volna valaki mást vagy csak egy halom papírmunkát, ami még ennél is rosszabb.
- Az önvédelem nem bűn - mondok ennyit és persze végül is arról még nincs szó itt, hogy lecsuknánk akár hetekre. De azért ki kell vizsgáljuk, hogy mi a fene történt. Tekintve, hogy a másik fickó a kórházban van ő pedig láthatóan egész jól itt ücsörög velem szemben.
A folytatásra viszont már elég furán nézek rá. Tényleg felkészültem, hogy jegyzetelni kezdek lassan, bármit is mond, de valahogy elfeledkezek az írásról. Nem mintha ezekből bármit is le kellene jegyeznem. Ezek lényegtelen részletek.
- Mindig a gyerekkor. Ha orvost szeretne, hogy fel tudja dolgozni a gyerekkori traumát, azt nem itt kell keresnie - jegyzem meg, de hiába a szavaim, attól láthatóan figyelek rá. Bár a tollat még nem teszem le. Nem ígérgetek és nem teszem úgy, mintha csak egy kávézóban ülnénk és elmesélne egy történetet, amit a barátnőjének a testérének a valakijétől hallott.
- Ha bárkinek bántódása esett, ígérgethetek én akármit, nem marad titokban - intek a sarokban villogó kis kamera felé. Nem titok, hogy mindent rögzítünk, ráadásul ott az a szép nagy tükör a falon. Igaz, tudtommal senki nincs most a túloldalon.
- Beszéljen - mondom végül és csak leteszem a tollat. Végül is, mi baj lehet ebből? Maximum utólag dobok össze valami jelentésfélét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Antonio Inverno

ϟ Hozzászólások száma :
30
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 07.
Ember a Purgatóriumból

TémanyitásTárgy: Re: Garázdaság; Dylan - Tony   2015-06-22, 11:34

A székem két hátsó lábán billegnék, ha az egész nem lenne a padlóhoz rögzítve, így még ezzel sem szórakoztathatom magamat. Amúgy a hely kényelmesebb és tisztább is , mint lett volna háromszáz évvel ezelőtt, így igazán nincs mire panaszkodnom, hacsak nem arra, hogy megesz az unalom.
Bár a mindenféle elöljáróknak gondolom ebben az új világban is épp annyi nyűgük van, mint a régiben volt.
Ahogy észlelem az aktatologatás sosem megy ki a divatból.
Végül, gondolom mikor azt hiszik, már kellőképp megpuhultam, benyit egy magas barna fickó.
- Üdv. Antonio Inverno - viszonozom a bemutatkozást, mert ő is ezzel indított.
Mondjuk, ez egészen új dolog, annak idején nem így kezdtek se a sameszok, se a vizsgálóbírák.
- De, én most bírtam. Egészen jól ment a dolog, nyomozó. Hónapokig egészen jól - mondom egyszerűen, majd aprót bólintok nyomatékként.
Aztán megvonom a vállamat.
- Most erre mit mondjak? Hagytam volna, hogy péppé verjen? - Nagy ártatlan szemekkel nézek a zsarura.
Zsaru, ez is egy új szó, három hete tanultam. Vajon mit szólna hozzá, ha megmondanám neki?
- Persze, hogy el - válaszolok végül vagy két perc hallgatás után, és őt nézem, majd a kezét, a tollat, a papírt. - Ha nem jegyzetel, akkor mondok valami olyat, amitől leesik a székéről. De komolyan. És ha megígéri, hogy ezt nem használja fel ellenem, mert semmi köze a fickóhoz, akit kórházba juttattam.
Mondjuk, annak a gépjárműnek, vagy minek, a lámpáihoz már inkább, de arra majd rájön Reed egyedül.
- A gyerekkoromról van szó. Amiatt van minden - kezdem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Dylan Reed

ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Nyomozó
ϟ Hozzászólások száma :
202
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 14.
ϟ :

Ember

TémanyitásTárgy: Re: Garázdaság; Dylan - Tony   2015-06-07, 14:46


Kétség sem fér hozzá, hogy nem sietem el a dolgot. A fickó aktája a kezemben és ahhoz képest, hogy nincs olyan régen a városban, már egész szép kis dossziét hozott össze. Emlékszem az első esetre is. Maxxie kocsija volt a törött lámpás eset. Majd megőrült, amikor látta, hogy mi történt a kis drágájával. Mi meg hónapokig hallgathattuk...
De visszatérve a jelenre, ráérősen sétálok végig a folyosón, sőt, leállok bár szót beszélni Barryvel. Aztán már szinte örülök, hogy szabadulok. Nem bírom, amikor a fiairól kezd el áradozni. Akkor már inkább a munka és nézzük a fickónkat, aki már megint nem bírt magával.
- Üdv, Reed nyomozó vagyok - nyitok be, a hangom egész unott és még csak rá sem néztem. Csak az ajtót csukom és persze ellenőrzöm, hogy tényleg kattan a kilincs nyelve. Na igen, talán meg kellene említenem, hogy ráfér egy csere.
Mégsem ezen jár az eszem. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legkisebbre csökkentsem a látható bicegést. Már egészen rendbe jött a lábam, de képtelen vagyok nem felfedezni, hogy egyelőre nem úgy megyek, ahogy régen. Egyszerűen ott az a kicsi, alig észrevehető bicegés, ami az őrületbe kerget.
- Látom, megint nem bírt a vérével - jegyzem meg, ahogy ledobom az asztalra az aktát és ülök le a helyemre. Túl komor az arcom, kicsit úgy nézek ki, mintha nem valami balhés senkihez jöttem volna, hanem valami őrült gyilkoshoz és a hátam közepére kívánnám a beszélgetést.
- Nem jó kifogás, hogy "Ő kezdte" - teszem még hozzá, mielőtt bármiféle magyarázatot kérnék tőle, vagy kezdene ő bele magától. Aztán már csak várok. Hova is sietnék? Előttem itt az egész nap, ami - ha nem jön közben semmi - megint a papírok között telik majd. Annál pedig még ez is jobb szórakozás.
- Bármi mást el tud vagy el akar mondani? - emelem rá újra a tekintetem, ahogy kinyitom az aktát és előveszek egy semmilyen, üres papírt meg tollat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Antonio Inverno

ϟ Hozzászólások száma :
30
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 07.
Ember a Purgatóriumból

TémanyitásTárgy: Garázdaság; Dylan - Tony   2015-06-04, 09:59

Nem most történt, igazából pár hét, sőt inkább hónap már eltelt, mióta átjutottam a kapun, ami a Szürkeséget elválasztja ettől a világtól.
Akkor nem tudtam, hova kerültem, ahogy azt sem, hogy valójában mennyi idő telt el. Évszázadoknak éreztem, mintha a Szürkeségnek soha nem akarna vége szakadni. Mint utóbb rájöttem, valóban évszázadokról van szó. Döbbenet, de ehhez képest én ugyanúgy nézek ki, mint azon az utolsó éjszakán.
A világ viszont más lett, nagyon más. Még mindig nem szoktam meg rendesen, vannak dolgok, melyeket nem értek, melyek idegesítenek, és olyanok is, melyek elsőre ijesztőek.
Mármint azon kívül természetesen, hogy a mágiámat elvesztettem. Teljesen. Hogy ez végleges-e, azt egyelőre nem tudom, de az biztos, hogy nagyon is dühítő körülmény. ugyanakkor ez a düh hideg, már nem kezdek el miatta kocsilámpákat rugdosni, sőt egész békés is tudok lenni.
Hát igen, a kocsilámpák rugdosása volt az első balhé. De arról nem tehetek, mit tudtam én akkor arról, hogy van olyan szekér is, mely kilencven ló erejével megy, ha nem többel, miközben egy sincs elé fogva. Az a dolog ösztönös volt és a félelem szülte. Ennyi.
Az éjszakai balhét is a félelem szülte, csak nem az enyém, hanem valami betépett hülye indokolatlan félelme, hogy a mocskos digók elveszik előle a kenyeret. Mire mondtam neki, hogy talán nem a kocsmában kéne emiatt sirbakolnia félrészegen, hanem esetleg keljen fel hajnalban és menjen pizzatésztát is gyúrni a sarki pékségbe.
Ő ütött elsőnek. De én utolsónak. őt a baleseti ügyeletre vitték. Engem meg ide.
A fogdában legalább jót aludtam, de mint kiderült, ezek emlékeznek rám, meg a kocsilámpákra. Na ja, a kocsi egy zsarué volt!
Szóval most itt ücsöröghetek ebben a kissé lepukkant helyiségben ahol nincs más csak egy asztal, két szék, meg egy irdatlan nagy tükör a falon. Állítólag jön valami rendőrfőnök. Reed kapitány, vagy kicsoda.
Néha várakozóan az ajtó felé pislogok, de amúgy elvagyok. Még.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Garázdaság; Dylan - Tony   

Vissza az elejére Go down
 
Garázdaság; Dylan - Tony
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Salt Lake FRPG :: Helyszínek :: Belváros :: Rendőrség, bíróság, fogdák-