Salt Lake FRPG
 

Share | 
 

 Salt Lake City és környéke, Purgatórium leírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 


avatar

ϟ Főkarakter :
H.C.
ϟ Kor :
35
ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Katona mint mindig
ϟ Hozzászólások száma :
191
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 04.
ϟ :

Elfajzott

TémanyitásTárgy: Re: Salt Lake City és környéke, Purgatórium leírás   2014-11-15, 12:45


Üdvözöllek Amerika sokak által borzasztó egyhangúnak és kiszámíthatónak tartott sarkában. Előbb had szolgáljak néhány alap információval a környékről. Utah állam középső részén a Wasatch-hegység fekszik, melyet kisebb-nagyobb erdőségek borítanak, északnyugati részén a Great Salt Lake (Nagy Sós tó) és a körülötte fekvő Great Salt Lake Desert (Nagy Sós tó sivatag) található. Keleti és nyugati részén kopár sziklák, néhol rétek, illetve félsivatagos területek váltják egymást. Utah, az USA ritkán lakott államai közé tartozik. Népesebb települései északon Ogden, Salt Lake City, és Provo, délen pedig Cedar City és St. George.
És most nézz csak körül. Ez itt mind Salt Lake City, az állam legnagyobb városa és egyben fővárosa, valamint közigazgatási, oktatási, kereskedelmi és kulturális központja. Ennek ellenére a hangulat inkább kisvárosi és erősen vallásos.
Salt Lake City helyén valaha sivatag volt, így a levegő nagyon száraz, ezt főként a turisták viselik rosszul, ám a természeti adottságok mindent megérnek, nem csoda, hogy errefelé a legkedveltebb elfoglaltságokban a síelés, a kemping és a BBQ partik vezetik a listát.
A városban járva érdemes megnézni a State Capitol fenséges épületét, ahol megismerhetjük a város és az állam történelmét, és ellátogathatunk a Family History Library-be, amely a mormon családok történetét mutatja be. A város ékessége a 23 méter magas Eagle Gate (Sas-kapu), melynek csúcsán egy 6 méter széles 2000 kg súlyú sas szobor magasodik. Szintén érdemes felkeresni a Hansen Planetarium-ot, és a városi állatkertet a Hogle Zoo-t. Könnyed kikapcsolódást nyújt, ha ellátogatunk a Great Salt Lake partjára, itt homokos strandok várják a vendégeket, kikötőjéből indulva pedig hajókiránduláson vehetünk részt.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Főkarakter :
H.C.
ϟ Kor :
35
ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Katona mint mindig
ϟ Hozzászólások száma :
191
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 04.
ϟ :

Elfajzott

TémanyitásTárgy: Salt Lake City és környéke, Purgatórium leírás   2014-11-15, 12:44


Odaát minden törvény megváltozik. Nincs éhség, nincs szomjúság, nincsenek vágyak. Üresebb vagy, mint el tudnád képzelni. Ha új vagy odalent, előbb talán össze lehetsz zavarodva, de ne félj, hamar meglátod, nem marad semmi más az őrületen kívül. A Purgatórium mégis sokban hasonlít a földi síkra, még ha kimondva nem is létezik olyan, mint test és szükséglet, mindössze a színtiszta evolúciós ösztön, a túlélés iránti vágy.
Az egész egy végtelennek tűnő sík terep, sűrű, vagy épp szellős erdőkkel, tisztásokkal, néhol dombságokkal, patakokkal, vagy sekély folyókkal tarkítva. Éjszaka és nappal nem kifejezetten van, a látásviszonyok többnyire ugyanolyanok, mintha csak egy borús őszi délután lenne, a színek pedig sokkal fakóbbak, mint a földi síkon.
Ezen a helyen az elméd furcsa játékot játszhat veled, úgy érezheted körbe-körbe mész, tulajdonképpen ezt is teszed, csak épp hetek kellenek mire végre észreveszed, épp ezért olyan nehéz megtalálni a portált, még a legedzettebbeknek is hónapokba, talán egy évbe is beletelhet, aztán ott a körülötte lévő aktivitás. Ó, igen. Ugye nem hitted, hogy a szörnyek földjének legkevésbé sem emberi lakói majd zsebre tett kezekkel hagyják, hogy csak úgy távozz?
Ha mégis sikerül, Salt Lake City külterületének hegyei között találod magad, úgy nyolc mérföldre a belvárostól, talán először észre sem veszed, hogy megcsináltad. Fontos még megemlítenem, hogy a Purgatóriumban nem öregszel, ha kijutsz – már ha kijutsz egyáltalán – épp annyi idősnek fogsz tűnni, mint amikor lekerültél, a Földön viszont újra meg fogsz tapasztalni mindent. Öregedés, fáradtság, szükségletek.A hozzászólást Oliver Ford összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2014-11-15, 12:48-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Salt Lake City és környéke, Purgatórium leírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Salt Lake FRPG :: Alapok :: Tudnivalók-