Salt Lake FRPG
 

Share | 
 

 Benjamin Hale

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 


avatar

ϟ Főkarakter :
H.C.
ϟ Kor :
35
ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Katona mint mindig
ϟ Hozzászólások száma :
191
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 04.
ϟ :

Elfajzott

TémanyitásTárgy: Re: Benjamin Hale   2014-12-26, 10:43

Talán kissé kárörvendő vagyok, de felettébb szórakoztatónak találom, hogy épp Clairet jelölték ki neked. Úgy tűnik Isten tényleg nem ver bottal. Másrészt, nagyon örülök, hogy sikerült végezned és az arc is a tiéd lett, vagyis lesz mihelyt lefoglalod, úgyhogy irány surány és jó játékot a kis boszival :P
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Főkarakter :
Ben
ϟ Kor :
30
ϟ Tartózkodási hely :
Salt Lake
ϟ Foglalkozás :
építész, tervezőművész, üzletember
ϟ Hozzászólások száma :
121
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 06.
ϟ :

Ember

TémanyitásTárgy: Benjamin Hale   2014-12-07, 00:03


Alap adatok
Teljes név: Benjamin Nicolas Hale
Születési hely, idő: Salt Lake City, 1988. 08. 25.
Kor: 26
PB: Gaspard Ulliel
Csoport: Ember

Jellem és megjelenés

Bent általában nem a szerény, visszafogott stílusa miatt kedvelik. Mert kedvelik. Ez tény. Mégpedig sokan. Hogy miért? Azt mondja el inkább ő maga:
A nevem Benjamin Hale. Lehengerlően gazdag, ambíciózus, ellenállhatatlan.
Ennyit elöljáróban.
De azért legalább ennyien utálják is: ugyanezért.
Egyszóval elég megosztó személyiség, és ezt tudja is magáról, viszont a legkevésbé sem érdekli. Tesz a világra, neki már mindene megvan. Legalábbis szentül hisz ebben.
Általában mindent kimond, amit gondol, nem törődve a következményekkel, az viszont nagyon is érdekli, hogy ki hogyan reagál rá. Rendkívül szórakoztatja, ha érzelmeket csal ki másokból. Lényegében mindegy, hogy milyet: kíváncsiságot, érdeklődést, vágyat, vonzalmat, szerelmet, utálatot, dühöt, zavart vagy féltékenységet. Mikor mivel van kedve kísérletezni, de nem tudományos szempontból, csak látni akarja, hogy sikerül, és ez biztonságot és állandó megerősítést ad neki arra nézve, hogy mások felett áll.
Részben ez táplálja az egóját, ami elég nagyra nőtt, a mindennapokban öntelt és nagyképű, de a bátorságával sincs semmi gond. Kíváncsi, bevállalós, amolyan mindent vagy semmit alkat. Ha valamit nagyon akar, komoly munka kell hozzá, hogy lebeszélje valaki, és még ekkor sincs rá garancia, hogy sikerül. Elég makacs, hozzá van szokva, hogy megkapja, amit akar, de aztán, ha valami nem jön össze, azt már nem kezeli olyan könnyedén, csak egy vállrándítással. Ekkor jön elő a gyermeki énje, aki mogorva, durcás, hisztis és sértődött, mivel annak idején senki sem tanította meg veszíteni. Ahogy sok másra sem, ami azért néha kapóra jönne. Például az érzelmei kimutatása, az őszinte kötődés, és az érdek nélküli cselekedetek.
Barátja és barátnője mindezen tulajdonságai ellenére mégis sok van, hiszen szereti a társaságot, rendkívül könnyen és szívesen ismerkedik, a humora jó, néha kicsit cinikus, de még ez is jól áll neki. Ha minden rendben van, a stílusa kifinomult, a viselkedése pedig nagyvonalú, ha azonban felhúzzák, képes nagyon kifordulni önmagából. Finoman szólva problémái vannak az indulatai levezetésével, kevésbé finoman - és persze a legnagyobb titokban - ideggyógyászhoz jár, és valamelyik zsebében mindig lapul néhány szem enyhe nyugtató, amiknek rendszerint túl nagy jelentőséget tulajdonít.
Imád vitatkozni, de ha nem áll nyerésre a szénája, vagy ha szimplán csak rossz kedve van, akármilyen hülyeségen képes felhergelni magát, és ha valami különösen betalál nála, nem mindig képes visszafogni magát. Ennek köszönhetően a botrányok sem kerülik  nagy ívben az életét.
Sok mindent félvállról vesz, de a munkája és az egészsége felé elkötelezett, talán egy picit hipochonder is. Ennek ellenére elég komoly láncdohányos. A macskákat utálja, mert allergiás a macskaszőrre, és van egy visszatérő rémálma, amiben nem tud levegőt venni, így a legnagyobb félelme a fulladás.
A külseje kellemes, és nagyban növeli a vonzerejét. A haja barna, rövid vagy félhosszú, a szeme acélkék, az arca pedig többnyire finoman borostás. Középmagas, szálkás testalkatú, általában márkás, elegáns ruhákat hord.
.

Előtörténet

A szülei borzalmasan elkényeztették, hiszen egyke gyermek volt, egészen hat éves koráig, amikor is megérkezett a kishúga, Christiana. Ben sokáig gyűlölte, amiért keresztbe tett neki, és ezentúl már nem csak egyedül ő volt a középpontban; de később sem lett sokkal jobb a viszonyuk. Kevés időt töltöttek együtt, a szüleik mintha szándékosan elszeparálták volna őket egymástól, Ben sosem értette az okát, de különösebben nem is érdekelte a dolog. Neki jó volt így is.
Elvolt a saját világával, ami ebben az időszakban egyet jelentett a tanulással, a haverokkal és a szomszéd lány hajkurászásával, akihez gyakran járt át egy-egy zongoraleckére, vagy bármi más ürüggyel. Nagyon tetszett neki a lány, és meg volt győződve róla, hogy tizenhat éves létére halálosan beleszeretett, és úgy tűnt, a lány sem közömbös iránta, ám mikor Claire végül kikosarazta, a csalódás és a sértett önérzet miatt a rajongása átcsapott mélységes utálatba, és másnap már úgy tett, mintha nem is ismernék egymást. Pár nappal később új barátnője lett, a tanév végétől pedig Párizsban folytatta tovább a tanulmányait. De sosem bocsátott meg Clairnek, és elfelejteni sem felejtett el semmit ezzel az üggyel kapcsolatban.
Párizs mindig is érdekes, emlékezetes és némileg sötét folt maradt az emlékezetében, és az élete alakulására is nagy hatással volt. Ám erről mindig nagyon szűkszavúan beszél. Senki sem tudja pontosan, hogy mi történt abban az öt évben, annyi azonban bizonyos, hogy elvégezte az építész tervező művész szakot, majd nem is olyan rég ismét visszatért Salt Lake-be.
Jól vezeti az üzletet, amit az apjától örökölt meg, vagyis ingatlanokat vásárol potom pénzért, amit aztán újjá varázsol, és a sokszorosáért képes eladni. De ami lelkesíti, az az apjával ellentétben nem a pénz, ami a kezei alatt forog, hanem a vadászat, a tervezés, az új varázsa. A szemei mindig azt kutatják, hogy hogyan lehet valamiből a lehető legtöbbet kihozni. Talán emiatt az alapos és szenvedélyes munka miatt lesz szépen lassan neve a piacon.
És persze emiatt látogat előszeretettel különféle kiállításokat, aukciókat, ilyesmi helyeken gyakran rá lehet bukkanni. De a bárok, partik és éjszakai szórakozóhelyek is gyakori vendégüknek tudhatják. Állandóan pörög, mindig csinál valamit, talán kicsit hiperaktív is, éppen azért a pihenésre nagyon kevés időt hagy magának. Utál aludni, általában megelégszik négy-öt órával.
A karrierje tehát felfelé ível, Párizs óta viszont egyre nagyobb problémái vannak az idegeivel, ami botránytól botrányig vezet, az egyik alkalommal pedig olyannyira eldurvul a helyzet, hogy verekedés alakul ki, és a fickó, akivel összekapott hamar az intenzív osztályon találja magát. De ezt már Ben sem ússza meg olyan egyszerűen, mivel az illető, akit véletlenül majdnem sikerült megölnie, pechére elég befolyásos ember, és azonnal vádat emel ellene. Bennek egyetlen lehetősége marad: ha nem akar börtönbe kerülni, be kell vallania a betegségét, és vállalni az ezt követő egy éves gyógykezelést, amit a bíró által kijelölt pszichológusnál kell végigcsinálnia akiről hamar kiderül, hogy nem más, mint a diákkori szerelme, Claire, akivel van még egy lezáratlan ügyük.
A hozzászólást Benjamin Hale összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-03-15, 16:16-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Benjamin Hale
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Korrepetálás ~ Hale, Jodie, Elee

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Salt Lake FRPG :: Karakterrészleg :: Elfogadott karakterek :: Ember-