Salt Lake FRPG
 

Share | 
 

 Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 


avatar

ϟ Főkarakter :
H.C.
ϟ Kor :
35
ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Katona mint mindig
ϟ Hozzászólások száma :
191
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 04.
ϟ :

Elfajzott

TémanyitásTárgy: Világleírás   2014-11-14, 14:48

VILÁGLEÍRÁS
Mivel ez egy teljesen saját felépítésű, eddig ismeretlen világ, a leírásánál nem fukarkodtunk a terjedelemmel, valamint egy-egy kaland végeztével bővülhet, ám reméljük, ez senkit nem gátol meg abban, hogy mégis végig fusson rajta. Kellemes olvasást!


Vannak lények, melyek szinte egyidősek az emberiséggel. Talán a hajdani elme szüleményei, nem tudni. De egy biztos, amikor az emberi faj először kuporodott a tűz köré, a shtriga volt a dolog a sötétben, mely elől menekülni akart.
Voltak idők, mikor felvettük a harcot, de a fajtánk már rég megfeledkezett ezekről a kiéhezett, mocskos dolgokról. Shtriga, lidérc, a legtöbb bestiát már elfelejtettük. Rémtörténetekké, majd mesékké koptak, s lassan a teljes feledésbe merültek az újkori kísértethistóriák mellett. Hisz ez a mi szupererőnk. A felejtés. Ha emlékeznénk mi milyen érzés, nem háborúznánk többé és nem szülnénk gyermekeket, nem igaz?
Ezeket a lényeket piszok nehéz a másvilágra küldeni, de nem lehetetlen, mindnek megvan a gyengepontja. Ezüst, vas, tűz. Vagy ahogy a 20. század háborúi bebizonyították, az aknavető is igen hatásos. De hogy mit jelent a másvilág? A Purgatóriumot. Ami nem való a Pokolba, de még sokkal távolabb áll a Mennytől, ide kerül, világunk szemetesének kellős közepébe. A selejt, a szörnyek, ahol az őrület határán vadászhatnak egymásra az örökkévalóságig.
Különleges esemény kell ahhoz, hogy emberi lény ide kerülhessen, ennek napjainkig két formája ismert. Az a személy, aki nem természetes – a szó szoros értelmében nem természetes – halált hal, például elszívják az életerejét, vagy a saját rémálmaival kergetik a halálba, a Purgatóriumba kerül, ahova az őt elpusztító lény hovatartozása rántja magával. Néhány különleges lény, akik a többi felett állnak a pusztulásukkal is magukkal ránthatják az embert a saját túlvilágukra, amennyiben a néhány méteres körzetében tartózkodnak halálakor.
Mint ahogy semmi más, valószínűleg a Purgatórium sem végtelen, ám tény, hogy még akik ezer éve bolyongnak itt sem látták soha a végét. Talán senki nem is fogja, talán a saját elméjük hiteti el velük, hogy ebből a végtelennek tűnő, porladó testekkel telített pokolból nincs menekvés. Legalábbis sokáig nem volt.

1937. márciusában egy sokak számára ismert író kisebb összejövetelt tartott, hat ismerősével együtt, már ha ismerősök alatt okkult hívőket értünk. Azért gyűltek össze aznap este, hogy elvégezzenek egy rituálét, valami nagyot. Kaput akartak nyitni egy másik világba. És hogy sikerült-e? Mivel a másnap reggeli újságok nem Cthulhu képeivel voltak tele… Lovecraft több levélben is részletezte a vacsorát, a legdurvább említett esemény némi másnaposság volt.
Ám aznap este valami mégis átjött azon a kapun, ami elvette egy cseléd testét és eltűnt. A vendégek pedig egy éven belül mind meghaltak. És had mondjak valamit, szerencsénk, hogy ő esett át a kapun, egy olyan boszorkány, aki sosem vett részt a „jó” és „rossz” közötti harcokban, s immár majd’ nyolcvan éve küzd, hogy soha többé senki ne próbálkozzon olyasmivel, amit akkor este tettek. Nem szeretné, ha átjönnének azok a visszataszító, romlott lények.

Ennek a nagy erővel bíró nőnek feltett szándéka volt a rend visszaállítása, úgy gondolta ember nem tartozik a szörnyek földjére, így számos zsákutca és nagy szembeszél ellenére, 2009. tavaszán sikerült létrehoznia egy olyan „egy utas” átjárót a két világ között, mely kifejezetten az emberi lélek felismerésére szolgál és más nem juthat át a Földre, a portál érzékenysége miatt még az emberségét és józan eszét elvesztett néhai ember sem.
A Purgatórium mérete és a lent dúló harcok miatt azonban nem könnyű ezt a kaput megtalálni, vagy megközelíteni, annak ellenére sem, hogy mágnesként vonzza az emberi lelket, még ha az nem is tudja, hogy hova tart és mi ez az erő. Így nem meglepő, hogy nem robbanásszerűen jutott át mindenki, hanem öt éve lassan és viszonylag elszórtan tűnnek fel megviselt, összezavarodott emberek a Salt Lake City belvárosától nyolc mérföldre lévő sűrű erdővel borított nemzeti parkban.
És ha már a kapu vonzásánál tartunk, arról az apróságról sem szabad megfeledkeznünk, hogy minden érmének két oldala van. A portál hívó szava a földi síkra is átivódott, igaz, épp csak annyira, mint egy tompuló visszhang, de ez talán magyarázza a tényt, hogy Salt Lake városában az átlagnál talán nagyobb a természetfeletti aktivitás.

I. Kaland utáni változások:
S majd hat éven át milyen utópikusnak tűnt a gondolat, hogy a jókat meg lehet váltani és a rosszakat a Purgatóriumban lehet tartani, nem igaz? Ám a 2015. év januárjában a rosszat sejtők gyanúja igazolódott be, akik úgy gondolták ennek az egésznek nem lehet jó vége. Az átjárót létrehozó és ápoló boszorkánynak nyoma veszett, a kapu erejét pedig megcsapolták. A portál beteg. Ez persze nem volt azonnal érezhető, a megtörést megelőző bő egy héten a környéken lakók és tartózkodók közül az arra fogékonyabbak szédülést, fejfájást, gyomorpanaszokat, akár akut ájulást tapasztalhattak, ki-ki melyiket, mintha személyre szabott tünetek lennének. Hamarosan pedig megtörtént a baj, a portál széthasadt, az anyaföldet is megrengetve. Jó néhány túrázó tartózkodott a közelben, így halálos áldozatokat is követelt – ám ezt a város vezetősége fondorlatos módon sikálta el, azonnal.
De hogy mit is jelent a kapu hasadása, és hogy a kapu beteg? Elveszítette a szűrőképességét, már képtelen különbséget tenni jámbor és ragadozó között, ember és nem ember között, így az évek, évtizedek, vagy isten tudja mennyi idő óta odaát veszteglő lényeknek (vagyis a shtrigáktól a boszorkányokig) újra visszatérhetnek a Földre.

Ha csak hallomásból is, de mind ismerjük az amerikai kormány kiélezettségét és csak sejthetjük, hogy mennyi titok lapulhat a Fehér Ház falai mögött. Ráadásul egy olyan világban élünk, ahol az emberek eladták a szabadságukat a biztonságukért, így a mai információs technológiák mellett épp azt ne venné észre a kormány, hogy a valóság szövete felhasadt?
S ha már a titkoknál tartunk, az Államok egyik elhallgatott kormányszervezete, az Iniciatíva, épp az ilyen és hasonló esetekre van felállítva és kiképezve, nem meglepő hát, hogy az ügynökség a fővárosból azonnal ugrasztotta az embereit, akik azóta beépültek és nagyban befolyásolják Salt Lake City eseményeit. (Az Iniciatíváról bővebben itt olvashatsz.)
Az említett kormányszervezettel például nem árt, ha vigyáznak a boszorkányok, nem mindig tesznek különbséget békés és nem békés között. És ott a rendőrség - ha már a fórumon több rendőrünk is van - az Iniciatíva bár konkrétan nem avatkozik a rendőrség munkájába, fokozottan felügyeli azt, ha egy-egy nyomozás elharapódzna, azt átveszik, de nem kötik meg teljesen a kezüket. A város vezetőségével már sokkal inkább egy hullámhosszon vannak, emlékezzünk csak vissza arra, hogy drága vezetőink hogyan is kezelték a lavinát felölelő eseményeket.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Világleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Salt Lake FRPG :: Alapok :: Tudnivalók-