Salt Lake FRPG
 

Share | 
 

 Iniciatíva

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 


Henry Curnow

ϟ Főkarakter :
H.C.
ϟ Kor :
36
ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Katona mint mindig
ϟ Hozzászólások száma :
191
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 04.
ϟ :

Elfajzott

TémanyitásTárgy: Iniciatíva   2015-04-05, 20:21

INICIATÍVA
Az Iniciatíva az Egyesült Államok egy titkos kormányszervezete, melyet a II. világháború alatt hoztak létre, hogy nyomon kövessék a természetfeletti tevékenységeket, valamint tanulmányozzák a lények fiziológiáját, az USA háborús erőfeszítései érdekében. Azóta a szervezet az információs technológiák fejlődésével együtt formálódott, fejlődött, követve a kort, ahogy a többi ügynökség, mint az NSI, vagy a CIA, missziója pedig továbbra is katonai célokat szolgál. Az Iniciatíva embereit a hírszerzők, a szövetségiek és a többi „földi” kormányszervezet ügynökei csak papokként emlegeti. Annak idején gúnynévnek indult, ám azóta beleivódott a „szakmai szlengbe” és egyszerű becenévvé vált.
Ezek a bizonyos papok az erős fizikum és magas szintű kommandós képzettség mellett általában nagy lexikális tudással is rendelkeznek, de a szervezet nem csak belőlük áll. Fejlett kutatóközpontjaik vannak, itt dolgoznak a koponyák és itt folynak a kísérletek is.
Bár az Iniciatíva ügynökeinek munkája sokban hasonlít a vadászokéhoz, fontos, hogy az előbbiek szigorú protokollt követnek, kivétel nincs.
A 314-es projekt
Olyan világban élünk, ahol a műholdaknak hála, kis túlzással szólva Washingtonban azt is tudják, ha Berlinben elfingod magad. Így logikátlan lenne, ha épp egy olyan horderejű dolgot nem vennének észre, mint a valóság szövetének felhasadása Utahban.
Az Iniciatíva éhes kutyaként ugrott az ügyre, felhúzva a Salt Lake-i állomást és létrehozva egy helyi egységet. Az ügy a 314-es projekt néven fut, természetesen szigorúan titkosítva van, ahogy a kormányszervezet többi programja is. A kormány megvette és álcaként használja a külvárosban üzemelő sajtgyárat, természetesen saját embereikkel helyettesítve az addigi dolgozókat. Szükségszerű lépés volt a terület megszerzése érdekében, mert egy kevesek által ismert hidegháborús pincerendszer húzódik az épület és környéke alatt. Ezt néhány hét alatt felújították és felszerelték, azóta pedig kutatások és kísérletek helyszíne, egy modern beton- és üvegdzsungel, míg a – többnyire Washingtonból érkező – papok egyszerű városlakónak álcázva fogják be a lényeket és tisztítják a várost.
Az Iniciatíva jelenléte bár titokba burkolózik, lényegesen befolyásolja SLC életét. A városban betöltendő fontos pozíciókra a saját embereit helyezte ki, az addigiakat lecserélve, így többek közt a helyi rendőrség is új fejest kapott, aki leszűkíti a zsaruk hatáskörét és távol tartja őket a paranormális tetthelyektől és riasztásoktól. Meg van kötve a kezük.
A 314-es projektnek nem célja bezárni a Kaput, sőt, komoly méréseket folytatnak és megpróbálják energetikai célokra felhasználni, ám ez még gyerekcipőben jár. Ami viszont nagyon megy nekik, mondhatni megszokott rutinja a legtöbb Iniciatíva létesítménynek, ahogy a Salt Lake-inek is, a fantom kísérleti program. Ennek folyamata, hogy a jól képzett papok befogják a különböző lényeket, a sajtgyár alatt húzódó modern létesítményben pedig a jól felszerelt, mágiaálló laborokban kísérleteket folytatnak rajtuk. Ismerjük Amerikát, határ a csillagos ég.
Hogy van-e félnivalója a természetfeletti erővel bíró lényeknek? Van.

_________________Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Iniciatíva
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Salt Lake FRPG :: Alapok :: Tudnivalók :: Csoportok-