Salt Lake FRPG
 

Share | 
 

 I. Kaland - hasadás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2


avatar

ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Nyomozó
ϟ Hozzászólások száma :
202
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 14.
ϟ :

Ember

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-06, 22:58


Egy idő után, mintha még élvezném is az egészet. Visszatérnek a régi érzések, amikor minden a legnagyobb rendben ment én pedig nagy reményekkel indultam neki az új városnak, új életnek. Úgy tűnik a hó taposása felér valamiféle kiképzéssel, de jó érzés, ahogy kiűzi minden gondolatom. Sőt, ha még bárki felnevet a nagyszájú fickó megjegyzésén, csatlakozok hozzájuk. Mondanom sem kell, találó hasonlat.
A következő percben jobban megnézem magamnak, de nem tűnik ismerősnek. Hiába nem ez a világ legnagyobb városa, nem ismerhetek mindenkit. Azt viszont még így is látom, hogy Julian majdnem elhasal valamivel előttem. Megrázom a fejem, de semmi más. Nem itt fogom kioktatni. Inkább fordítom érdeklődve a tekintetem a vadőr, majd a domb felé, amit említ. Egy élmény lesz ott felmenetelni, de legalább remélhetőleg érdekesebb, mintha a mi saját... kiborgunkkal tartanánk. Máris előre megyek, amennyire lehetséges. Az egész térerő és akkumulátor dologból semmit nem veszek észre. Ennyire nem vagyok a technológiához kötve - szerencsére?
Úgyhogy minden figyelmem a vadőré, hátha magyaráz valamit, miközben azért igyekszek a lábam elé is nézni. Persze ha valamivel feljebb jutunk, már ezek egyre inkább háttérbe szorulnak és azt keresem a tekintetemmel, hogy mi is lesz olyan veszett különös itt. Minél hamarabb ki akarom szúrni, bármi furcsa lesz. Talán a rendőr ösztöneim kapcsolnak be. Talán túlaggódom. Fene se tudja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Főkarakter :
Ő lenne
ϟ Kor :
28
ϟ Tartózkodási hely :
Salt Lake City
ϟ Foglalkozás :
Informatikus palánta
ϟ Hozzászólások száma :
17
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 13.
ϟ :

Boszorkány

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-06, 21:39


Ha ezt tudja, cserelábakat is hoz, nem csak csereakksit. Nem gondolta volna, hogy ennyire durva lesz az egész. Azt képzelte, hogy majd mendegélnek, meg-megállnak, leülnek pihenni, nevetgélni, enni. De nem. Már azt se tudja, mióta mennek, az a kis pihenő arra volt csak jó, hogy kicsit kinyújtóztassa a virgácsait, de semmi több. Nem kiképzésre toppant be véletlen? Persze, tudja, hogy nem, mivel a nő szövege már-már álmosító, egy idő után nem is figyelt rá, csak ment előre, fotózott, bámészkodott, vagy épp nyávogott magában, hogy jó lenne egy kis pihenő. A kis affér meglepetésként éri, épp a gépét emeli, amikor érzi, hogy valaki megtapossa. Kissé meginog ő is, pár pillanatig úgy kapálózik, mint aki készül elesni, és a fényképezőgép is kiesik kezéből – de mivel a tartó a nyakában tartja, így csak testének csapódik. Egy épp arra ácsorgó, kiszikkadt fatörzsben kapaszkodik meg, tenyere kissé horzsolódik, de nem vészesen, és hátrapislog az elkövetőre.
- Megvagyok, megvagyok. – maga sem tudja miért nem kiabál rá, vagy még szebb kifejezésekkel él, de már nem is érdekli. Kihúzza magát, csizmát igazgat, majd indul előre. A gép, mivel össze se tört, ismét a kezébe kerül, és pislogva figyeli a töltöttséget, ami az előbb még telit jelzett, ebben biztos volt. Holtbiztos.
- Mi a..? – motyog maga elé, majd ráfogja arra, hogy a hidegben könnyebben merülnek, és ezzel minden el van rendezve. Tartalékol inkább, az viszont már annál jobban zavarja, hogy előkerült telefonján térerő hiány áll fent. Hát ha lezuhan, hogy kér segítséget?! Tiszta békés gondolatok..
Míg pánikrohammal küzd a technika hiánya miatt, egy alak ér oda hozzájuk. Mikor meghallja a bevezetést, kíváncsian kapja fel fejét, pislog az alak felé, majd, a telefont hamar elfelejtve, és zsebbe süllyesztve már indul is, hogy kivegye a részét a különös jelenségnek, mert fix, ha még pár mondatot végighallgat a mézes-mázos szavakból, cukorbeteg lesz..

_________________Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Főkarakter :
H.C.
ϟ Kor :
35
ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Katona mint mindig
ϟ Hozzászólások száma :
191
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 04.
ϟ :

Elfajzott

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-06, 15:31

Kalandmester
Két óra. Ennyi ideje barangolhat a cirka harminc fős csapat a természet lágy ölén. A túravezető hölgy még mindig tenyérbe mászóan kedves és vidám, talán már mindenki kezdi megszokni, bár valahol az út felénél a kisebb tömeg közepén sétálgató Oliver szájából igen jól hallhatóan hangzott el: olyan, mint egy kiborg. A cukormázas külső tényleg nem minden, a nő katonás rendet tart, a két óra alatt pihenni is csak egyszer állt meg a társaság, mondván, hogy ez itt nem cserkészszakkör!
A levegő egyébként tiszta és a hó gyönyörű, a gond csak annyi, hogy legalább bokáig ér, így nem meglepő, hogy Julian lába megakad egy a földből ágaskodó gyökérben, melyet a hóréteg miatt nem láthat, a botlás következtében pedig szépen letapossa az előtte fényképezgető Abigail sarkát is.
A túra pedig ez után úgy tíz perccel kezd igazán érdekes fordulatot venni. Még ha eddig volt is valami gyenge térerő, teljesen elmegy; a telefonok, fényképezőgépek és egyéb elektronikus eszközök akkumulátorai is gyorsabban kezdenek merülni – bár ez önmagában nem túl furcsa, végül is megeshet, nem?...
A szemközti domboldalon feltűnik egy terepruhás alak, aki néhány percen belül eléri a társaságot, s hamar kiderül róla, hogy egy helyi vadőr.
A következő történik: elmondja, hogy egy igen különös természeti jelenségnek lehetnek a tanúi, akik vele tartanak a csapat elé táruló dombon átvágva, akik persze szeretnék inkább az előre megtervezett túrát folytatni, a kijelölt útvonalon, továbbhaladhatnak a kedves túravezető hölggyel – aki épp nagyon húzogatja a száját, de nincs ellenvetése.
Így a társaság kalandvágyó része – ami majdnem az összlétszám felét takarja – a vadőrrel indul tovább, hogy a kis kitérő után csak később csatlakozzanak újra a túraösvényhez.


// A karaktereitek a vadőrrel tartanak, ezt a szálat fogom vinni kalandmesterként.
Shawie ebből a körből kimaradtál, itt még becsatlakozhatsz, de aki ez után marad le, azt ki kell írnom a kalandból, mert lassan belecsapunk a lecsóba.
És egy plusz megjegyzés: szeretném kérni, hogy a szabályzatnak megfelelően igyekezzetek 300 szó alatt maradni.
//

Következő mesélői hsz: 2015. január 10., szombat
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Főkarakter :
this one
ϟ Kor :
30
ϟ Tartózkodási hely :
Salt Lake City
ϟ Foglalkozás :
pszichológus, zongora tanár
ϟ Hozzászólások száma :
79
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 06.
ϟ :

Boszorkány

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-05, 12:14What am i doin' here?

- Claire és a hegyi kaland -

Mit is szeretne kapni az ember lánya szüleitől Karácsonyra? Lássuk csak. Kocsit? Ékszert? Mondjuk a nagymami régi gyűrűjét, gyémántját, gyöngysorát vagy akármijét? Esetleg egy hétvégét egy wellness szállodába? Fali órát? Mahagóni ebédlőasztalt? Jegesmedvéből készült szőnyeget? Annyi minden egyebet el tudtam volna képzelni, de nem. A boríték láttán, amit nagy vigyorral az arcukon adtak át nekem, már-már azt hittem, valami repülőjegy vagy esetleg egy csekk, amin 50 ezer dollár díszeleg, de még egy "B@szódj meg, kislányom" cetlinek is jobban örültem volna, mint annak a jegynek, amit végül kivettem a borítékból. Hegyi túra szilveszter után. És akkor próbálj meg ehhez jó pofát vágni. Azt hiszem, inkább vicsorogtam, mint vigyorogtam, de ők azt hiszem, még élvezték is. És, hogy mi volt a megjegyzés még mellé? "Ideje, hogy közelebb kerülj egy kicsit a természethez!" Hát nem vagyok én elég közel? Ráadásul értem én ezt, de muszáj rögtön ennyire közel kerülni?
A buszra úgy sétálok fel, mint aki nem lát és nem hall. Érzem, hogy mindenki megnéz, ki lehet ez a nőszemély, de én rá se pillantok senkire, csak előre csörtetek és befoglalok magamnak két helyet. Ott aztán, ahogy ücsörgök és olyan fejet vágok, mint egy duzzogó óvodás, az ablakon lesek kifelé és, bár nem vagyok híve ezeknek a nagy természetjáró mozgalmaknak, a kilátás azért tetszik. Viszont, amint eszembe jut, hogy én itt fogok csatangolni napokig, az életkedvem is elmegy. Nem igazán vettem szemügyre túrázó társaimat és azt hiszem, engem se ismerne fel még a saját anyám se, ha látna, mert úgy be vagyok öltözve, mint egy eszkimó. Előbb tűnnék egy jetinek vagy egy jegesmedvének, mint Claire Fosternek. De ki tudja? Talán, még kapóra jövök majd itt, mint pszichológus. Hátha valaki begolyózik ettől a nagy természet fröccstől, én meg majd pátyolgathatom a lelkét, miközben én sem örülök túlzottan. Főleg akkor nem, mikor leszállok a buszról, mert, csak most tűnik fel, hogy akad egy olyan úti társam, akit nem igazán szerettem volna látni még jó ideig. Gyanítom viszont, hogy ő se örül nekem, mert próbál elrejtőzni és a fejét se fordítja felém. Nahát, Ben. Mennyire szánalmas vagy. Viszont a jó hír az, hogy legújabb mágus ismerősöm is velünk tart, aki most nem a rendelésemen van jelen, így akár még szívhatom is majd a vérét. Hurrá!

_________________Claire Jillian Foster

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Hozzászólások száma :
47
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 13.
Boszorkány

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-04, 14:26

Az Újévi Túra! A magam részéről nagyon örülök neki, már tavaly is próbáltam bekerülni, de nem jött össze. Nem vagyok egy nagy bulizós alkat, így azzal nincs gond, hogy Szilveszter után hajnalban kelljek, sőt idén a beosztásommal is szerencsém van a kórházban, mert az igaz, hogy Karácsonykor én húztam, de most pár napot szabad vagyok.
Ez a pár nap pont jó lesz arra, hogy kicsit összeszedjem magam, rendet rakjak a kis házikóban is, amit jelenleg bérelek, de amit szeretnék majd meg is venni, már ha sikerül, és rendet tegyek a lelkemben is.
Ehhez tartozik ez a téli túra is, ami jó alkalom arra, hogy kicsit megtisztulja a természetben, és hogy pár dolgot be is gyűjtsek, amik azután a kis varázslatokban tudnak segíteni. Pár zuzmó, mohák, elhullajtott madártollak, tobozok, de még a kövek is, mindenben ott rezeg az a bizonyos erő, a kovász, ami egyben tart minket.
Lelkesen szállok fel a buszra, bár aki rám néz csak egy barna hajú lányt lát, sötétkék sínadrágban és kabátban, ami alá természetesen rendesen aláöltöztem. A fehér kötött sapkámat a kezemben hozom, a hátizsákommal együtt. Csak a szokásos kiránduláshoz való holmik vannak benne, illetve pár kis zacskó, ha valamit sikerülne begyűjtenem. A fényképezőgépem a nyakamban figyel.
Mindenkinek köszönök, és körbenézek az arcokon. Döntően a fiatalabb korosztály jelent meg, és ahogy látom, igazak a hírek, hogy a városi rendőrség is mindig küld embereket.
Csak tudnám minek? Miért kell egy túrázó társaság mellé fegyveres kíséret?
Érdekes. Azt sem tudom igazán, hogy ránk vigyáznak-e, minket próbálnak-e megóvni valamitől, vagy éppen ellenkezőleg, úgy hiszik, hogy mi zakkanhatunk meg és akkor levadásznak. Minden esetre nagyon fura az egész.
Az út csendesen telik. Nem ismerek még senkit, se a komoly kissé idősebb férfit, na jó, ő sem vén, de egy tízest biztos rám ver, se a fiatal kölyköt. A két egyenruhás nőt sem, ahogy a fiatalembert sem, aki látványosan próbál nem a felszállókra nézni. És ott van még a lelkes mosolygós szőke lány. Igaz épp a telefonját bújja.
Így a buszozás során csak nézek ki az ablakon és a tájat figyelem.
Az eligazítás kissé túl hosszú, de vannak benne tényleg fontos részek, hogy mit tegyünk akkor, ha valami veszélyes helyzetbe kerülnénk. Azért jó, hogy mondanak pár szót.
Aztán elindulunk. Én leghátul megyek. Így a többiek nem nagyon figyelnek rám, szabadon fényképezhetek, vagy hajolhatok le egy érdekes szőrcsomóért, senki nem tesz megjegyzést, ugyanakkor én meg láthatom őket. A fiatal srác megunja, hogy épp csak hogy előttem legyen utolsó előtti, és belehúz. Ugyanakkor a másik férfi, aki a buszon csak kifelé bámult egyre inkább lemarad, mintha csak át akarná venni tőlem a sereghajtó szerepét. Érdekes.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Főkarakter :
Ben
ϟ Kor :
30
ϟ Tartózkodási hely :
Salt Lake
ϟ Foglalkozás :
építész, tervezőművész, üzletember
ϟ Hozzászólások száma :
121
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 06.
ϟ :

Ember

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-03, 16:11

Nem tudom, miért éreztem úgy, mikor megvettem a jegyet, hogy ezt a hegyi túrát kifejezetten nekem találták ki. Tényleg nem.
Egészen ma reggelig abban a hitben éltem, hogy oké túra ide vagy oda, de majd lesz némi szabad program, aminek a keretében snowboardozni vagy síelni is lehet, és nem tagadom, leginkább ez a része ragadta meg a fantáziámat. De a gyülekezőnél közölték, hogy ez bizony nem az a program.
Most vagy én néztem be nagyon valamit, vagy a jegyárusító kisasszony volt jobban elfoglalva az állítása szerint „cuki francia akcentusommal” – amire persze csak rájátszottam, igazán mókás volt –, mint azzal, hogy mit is kérek pontosan, de az eredmény most már megmásíthatatlan: itt állok egy csapatnyi városi idegen kellős közepén, nem tudom, mi vár rám, és még a snowboardomtól is meg kellett válnom.
Nem maradt más választásom, sóhajtva letétbe helyeztem a kicsikét a gyülekezés helyszínén, majd felszálltam a buszra.
Persze tudtam már, hogy miről van szó, hallomásból ismerem ezt a túrát, hiszen a város hagyományihoz tartozik, és még csak nem is olyan könnyű bejutni rá, lám, nekem mégis sikerült. Ráadásul akaratomon kívül. Pompás.
Végül is nem olyan rossz a helyzet, jutok túl a kezdeti bosszúságon, elvégre szeretem a meglepetéseket, igaz, nem pont ilyen formában, de most már mindegy. Nem vagyok egy begyepesedett figura, úgyhogy épp azon dolgozom, hogy ismét jó kedvre derítsem magam, mikor a sors úgy dönt, hogy megmutatja, mennyire vicces kedvében is van ma: megpillantom Claire-t, amint épp felszáll a buszra. Ezt nem hiszem el, sápadok le pillanatok alatt.
Nos, ha azt hittem, ettől már nem indulhat rosszabbul a nap, tévedtem. Gyorsan elfordítom a fejem, és inkább az ablak irányába fordulok, hogy ne is vegyen észre, a múltkori után, meg úgy általában véve sincs semmi kedvem találkozni vele. Miért? Miért kellett neki is idejönnie ma?
Szerencsére leszállni is sikerül úgy, hogy – legalábbis reményeim szerint – ő még nem szúrt ki a tömegben, de már most ott lapít a gondolataim között a gyanú, hogy sajnos ez nem elég nagy tömeg ahhoz, hogy ez a túra végéig így maradjon.
Hogy minél messzebbre kerüljek tőle, és hogy a túravezető unalmas szövegelésétől is megmentsem magam, inkább a csoport vége felé veszem az irányt. Itt legalább amúgy se veszi észre senki, ha lelépni támadna kedvem. Addig meg legalább nézhetem a havat, ha már snowboardozni nem tudok rajta, elvagyok a fákkal, mókusokkal... szép az élet, sálálá.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Főkarakter :
Ő lenne
ϟ Kor :
28
ϟ Tartózkodási hely :
Salt Lake City
ϟ Foglalkozás :
Informatikus palánta
ϟ Hozzászólások száma :
17
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 13.
ϟ :

Boszorkány

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-02, 21:56


El sem hiszem. Még mindig akkora meglepettség ül az arcán, mintha a lottón milliókat nyert volna, nem pedig egy tombolát, amely egy utazásra invitálja őt. Öröme azért ekkora, mert életében nem nyert meg semmit sem. Gyerekként a ki-mit-tud-ot sem, se egy kaparós sorsjegyet, semmit. Mindig is úgy gondolta, hogy rendkívül el lehet átkozva, hogy nincs szerencséje, de az évek alatt elfeledte ezt, mivel az inger is kitűnt belőle, hogy bármi ilyet tegyen. Így, nemigen tud magyarázatot arra, miért is vett tombolát, csak megvette, és kész. Nyereményként ő a nagyképernyős TV-re várt, mivel az övé már kezd bedögleni, de hát.. a sors most mást adott neki. TV-t meg majd szerez. De most kitúrázhassa magát. Sosem volt egy nagy természetbe járó alkat, mivel gyerekként sem csinált ilyeneket, de mindent el kell kezdeni valahol, nem? Amíg járni bír, addig tegye.
Nagy hévvel készült tehát erre az alkalomra. Szerzett a fényképezőgépjébe pót akksit, nehogy az akadályozza a képkészítésben, hogy lemerül az eszköz, és a technikáról se mond le, telefont, és a táblagépét is elpakolja. Hiába, túl informatikus, és technomán, hogy otthon hagyjon egy ilyet. Amúgy nem visz sok holmit hátizsákjában, elemózsiát, zsepit, sebtapaszt, kötszert, mert magában nem bízik, fájdalomcsillapítókat, és ehhez hasonló, túlélő felszerelést. Ami az öltözködést illeti, igyekszik melegen bebugyolálni magát. Vastag, norvég pulóvermintához hasonló nadrágot, csizmát, persze, a bakancstalppal ellátott fajtát húzza fel, két pulcsit, meleg kabátot, sálat, és még egy sapkát is magára húz. És még képes is mozogni benne! Nem bíz semmit a véletlenre, és amúgy is fázós alkat, így elkél minden. Indulás előtt gyors ellenőriz mindent, majd már siet is a buszhoz, amely szállítja őket. Sikerül utolsóként felszállnia, de odaér, le sem marad, és sűrű elnézést kérve a sofőrtől helyet foglal, hogy már indulhassanak is.
Menet közben hol nézelődik, hol a telefont bújja, a neten szörfözve információk után kutat a helyről, és mire odaér, úgy érzi, lediplomázhatna ebből. Felkészülve, lelkesen száll le, hallgatja végig az idegenvezető monológját, indulás előtt. Ekkor azonban változik minden. Mármint nem a kedve megy el, csak hát, csendesebb lesz a menet. Elfoglalja magát némi fotókészítéssel, nézelődéssel, és még egy müzlit is betol menet közben, míg hallgatózik, és figyel. Kissé gyerekként éli meg első túraélményét, de szerencsére nem az idegesítő, minden lében kanál típussal. Akkor le is vetné magát valamelyik szirtről..

_________________Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Kor :
26
ϟ Tartózkodási hely :
Salt Lake
ϟ Foglalkozás :
Gyakornok
ϟ Hozzászólások száma :
171
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 04.
ϟ :Ember

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-02, 21:50

Nem akartam kimozdulni. Bent akartam volna maradni az őrsön egy ügyet lerendezni. De nem, helyette kabát, csizma, táska, amiből kikerültek a papírok, helyükre, iránytű, bicska, meg egyéb dolgok kerültek és egy busz...mehetek a természet lágy ölére...nem is tudom, hogy pontosan miért is vagyunk itt. Itt van Dylan, aki úgyszintén nehezen mozdult ki, de ő vett rá, hogy jöjjek. Itt van a két csaj is, akik most dolgoznak, én is úgy dolgoznék most...Utálok buszozni, most mégis el kell viselni...meleg van, kint meg hideg. Nem járhat az agyam az aktákon. Regina, lőj le...utálom a túrákat...a hóba belesüllyedek minden lépés során, eddig csak bokáig ér...ez a nagy szerencsém, mi lesz feljebb? Mi lesz akkor ha lavina lesz? Itt lavina? Ugyan Julian...nyugtatom magam, legalább valamin kattogok is közben és nem csak a többiek hátát figyelem. A levegőbe lehellek, az orrom jégcsapba dermedt, legalábbis, egy jégcsap lenne, hideg...talán lesz itt valami, amin járhat eleget az agyam. A fák mellettünk és a hó, azokon heverő nyomok felkeltették érdeklődésem, egy pillanatra meg is álltam, de erre nagy bánatomra nincs időm, így szedem a lábam, nem akarok lemaradni, sem fejmosást sem kapni. Milyen hosszú ez a túra? El sem olvastam a részvételi lapot, mire is számítsak, de így jártam...legalább Dylant visszapenderíthetem a másik oldalra, ha elkapja az a nyű...Hideg van... Bullshit kérdésekre fel kell készülnöm. Kicsit megszaporázom a lépteim, hogy azért mégse az utolsó előtti előtti legyek, szóval kissé botladozva, túrva magam előtt a havat, hamar felzárkózom negyediknek és még a kis cuki pofi (Regina) is kap egy mosolyt.

_________________


C A L L A G H A N
J U L I A NA hozzászólást Julian Callaghan összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-01-02, 22:18-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Főkarakter :
Regina Carter
ϟ Kor :
30
ϟ Tartózkodási hely :
Salt Lake City
ϟ Foglalkozás :
Rendőrhadnagy - kutyavezető
ϟ Hozzászólások száma :
144
ϟ Csatlakozott :
2014. Dec. 14.
ϟ :


Ember

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-02, 21:34

Az idefelé vezető úton nem volt gond, a buszvezető mellett állva figyeltem előre, s gondoltam végig az előzetesen egyeztetett útvonal biztosításának tervezetét. Elvégre dolgozni jöttem, nem mókázni. Felszálláskor láttam pár ismerősnek tűnő arcot, persze drága társamon, életem új és egyben egyetlen nőjén, Shawie-n kívül. Kapcsolatunk bár tisztán hetero, azért még sziklaszilárd, már tudja a telefonszámom, ez nálam felér egy házassági ajánlattal, és még egyszer sem lőttem rá. Szóval kifejezetten csípem a csajt. Rajtunk kívül itt van még az őrsről Dylan Reed, akinek tuti benne van a keze abban, hogy minket itt egyen a penész, ha nincs, akkor is. Biztos büntet, amiért elraboltam a gyakornokát, bár hozzáteszem, nagyon is sok dolgot tudtunk meg akkor, de ez persze lényegtelen, és itt van Julian is, egy pillanat és egy köszönés erejéig láttam is. Tényleg, talán Shawienak el kéne mesélnem azt a nyomozást.
A buszról leszállva újra megszámoltam az embereket, biztos ami biztos, aztán végighallgattam a túravezető borzasztóan unalmas hegyi beszédét, és visszafogtam magam, hogy szorosabb ismeretséget köttessek vele egy fenyővel, de végül abbahagyta az untatásunkat, és elindultunk.
Most pedig hallgatom a kis tömeg csacsogását, ropog a hó a talpam alatt, ahogy a havas, jeges úton haladok előre, a nem kicsi csoport mellett haladva. A téli egyenruha súlya nehéz, a taktikai övemen lóg a fegyverem, ami egy Smith & Wesson M&P, a gumibot, a bilincs, és minden egyéb felszerelés, ami kell. A bakancsom szárába rejtve egy kés, a bilincs kulcsa az 5.11-es bakancsom titkos kis rekeszébe rejtve, a derekamon lógó katonai táskában póttöltények, pár papír, az igazolványaim, pár gyorsbilincs. Szeretek mindenre felkészülni, így ha a jelenlévők mindegyikét hatástalanítanom kell, még akkor sem kell aggódnom.
Némán megyek előre, és kifejezéstelen arccal vizsgálom a környék fáit, nem mintha arra számíthatnék, hogy most akarna valaki lepuffantani bárkit is. Úgy utálom ezt az egészet. De komolyan. Mikor meghallottam, hogy a kapitány Shawt meg engem jelölt ki erre a csodatúrára, esküszöm, arra vártam, hogy megnyíljon alattam a föld, és elnyeljen a pokol. Hát forgasson Lucifer nyárson ötven évig, minthogy épp ÉN kísérgessek pár unatkozó idiótát, akiknek nincs jobb dolga ebben a cudar időben, mint itt menetelni órákon át madarakat meg mohát fényképezgetve a hegyen. De nem volt választásom, a kapitány parancsa most egyértelmű volt, eddig megúsztam, most én jövök. Remek. Remélem hamar elunják, vagy fázni kezdenek, és húzhatok haza.

_________________
You are my greatest weakness!
Because I choose you! I will always choose YOU!!!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Nyomozó
ϟ Hozzászólások száma :
202
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 14.
ϟ :

Ember

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   2015-01-02, 20:36


Nem mondanám, hogy a nagy természetkedvelőkhöz tartozok. Ha úgy alakul, gond nélkül hagyok a kuka mellett egy kiürült műanyag kávés poharat, de attól még itt vagyok. Megint. Első pár alkalommal szerettem ezt az egész felhajtást, ráadásul jót tett, hogy megismerjem a városban lakók egy részét. Mostanra inkább már megszokás lett, hogy itt kötök ki, ráadásul a Nagyfőnök is elvárja, hogy kivegyek pár nap szabadságot. Amolyan kellemest a hasznossal vagy mi.
A többiekkel az őrsről próbálok nem is foglalkozni. Nekik ez itt munka és egy részem azt kívánja, bárcsak nekem is az lenne. De hé, talán még jó lesz és végül élvezni fogom! Julian pedig, nos valahol itt lézeng ő is ha jól tudom, bár a buszban eszemben sem volt rá figyelni. Túlzottan lekötött egy újság, amit találtam az ülésen. Az egyetlen mondat, amit beszéltem vele, annyi volt, hogy nem dolgozni van itt ő sem, próbáljon kikapcsolni.
Most pedig már rendesen beöltözve hótaposó bakancs és miegymás, kis táska pár alapvető dologgal... és unott arccal hallgatom végig a fickó beszédét. Bár venné a fáradtságot, hogy változtat rajta és nem ugyanazt mondja el minden évben! De legalább végre elindulunk. Nem igazán beszélek senkivel, még csak körben sem néztem, hogy kik vannak itt pontosan. Haladok előre, valahol a csapat közepén. A lábam alá nézek nagyrészt, amikor mégsem a hegycsúcsokat vizsgálom. Fene se tudja, talán meglátok valamit a távolban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar

ϟ Főkarakter :
H.C.
ϟ Kor :
35
ϟ Tartózkodási hely :
SLC
ϟ Foglalkozás :
Katona mint mindig
ϟ Hozzászólások száma :
191
ϟ Csatlakozott :
2014. Nov. 04.
ϟ :

Elfajzott

TémanyitásTárgy: I. Kaland - hasadás   2015-01-02, 12:54

Kalandmester
Igazán festői, ahogy egy nagyvárost ölel körül a természet az égbenyúló hegyeivel, városunk méltán büszke hát panorámájára. Ami – az ebben az időszakban már havas – csúcsokat illeti, hagyománnyá vált a bizonyos újévi túra, melyet egy neves helyi utazási iroda szervez, minden év januárjában, lassan már egy évtizede, így ez idén sem maradhat el. Az esemény ismertnek ismert, a befogadóképessége viszont nem akkora, mint a körülötte lévő felhajtás. Úgy 30-35 ember vehet részt a túrán, a csapat összetétele pedig mindig vegyes. Vannak, akik a karácsonyi tombolán nyerték a jegyeket, akiket díszvendégként hívtak meg, akiknek szerencséjük volt és sikerült elkapkodniuk egy-két jegyet, sőt, idén potyautast is kapott a társaság, egy unatkozó mágus személyében, akinek igazán nem esik nehezére mások elméjére hatást gyakorolni, így a részvételért sem kellett sokat tennie, név szerint Oliver Ford.
A helyi Rendőr-főkapitányság minden évben kiküld két rendőrt, hogy képviseljék a rend hű őreit, ők tartoznak a kevésbé szerencsések közé, téli egyenruhában barangolni majd’ három tucat természetkedvelővel… de legalább jár érte egy-egy plusz szabadnap. Részvétem Carternek és Thomsonnak, tekintve, hogy a tavalyi résztvevőkön februárig röhögtek bent az irodán.
A jó hír, hogy a csapatot mindig busszal viszik fel, viszonylag mélyen a hegyek vonulatai közé, egészen, ameddig a kiépített út tart, így elkerülhetők a felesleges séták.
S itt tartunk most, a túravezető nemrég letudta az eligazítást, megtartotta a túlzásokba eső zöld hippi harcos monológját, csapatunk pedig elindult észak-keleti irányba. A túra kezdetét vette, de vigyázat, a hó igen csúszóssá teszi a talajt.


//A következő mesélői hozzászólás érkezésének időpontja január 6., valószínűleg a délután/este folyamán. Előre megszabott sorrend nincs, de kérem, hogy próbáljátok ne az utolsó pillanatra hagyni a reagot. :)//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: I. Kaland - hasadás   

Vissza az elejére Go down
 
I. Kaland - hasadás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Salt Lake FRPG :: Alapok :: Kalandok, események :: Lezárt kalandok-